Title

Spurs i finalerne efter OT i kamp 6

San Antonio Spurs sejr i nattens episke overtids kamp mod Oklahoma City Thunder, sikrede dem pladsen i årets NBA finale, hvor en rematch mod Miami Heat venter. Som Duncan sagde det umiddelbart efter kampen; ”We're happy it's the Heat again”.

Kampen mod Thunder var et brud af trenden i en ellers vild serie. I de foregående 5 kampe havde hjemmeholdet vundet alle kampe overbevisende. Nattens kamp derimod, var en tæt affære hvor Thunder mere lignede et hold, der skød sig selv ud ad kampen end ind i den, og Spurs på den anden side lignede et mandskab i noget nær total kontrol i lange stræk af kampen. Kampens bedste spiller, Boris Diaw, gav studier i fundamentals og smarts, mens Duncan og Ginobili viste, hvorfor de udgør 2/3 af den trio der har vundet flest slutspilskampe i NBA. Ginobili havde medbragt hele tasken med tricks, og satte de mest vanvittige skud og lavede de frækkeste afleveringer, som fik tankerne tilbage på den tid, hvor han var blandt toppen af verdens bedste boldspillere på den internationale scene.

Duncan trådte helt frem på scenen til sidst i kampen og viste alle, at en mand på 38 år sagtens kan være den afgørende faktor. De gange hvor han utilgiveligt - ja vi taler om dig, Scott Brooks! - var matchet op mod en point guard i posten, var det enten direkte to points eller straffekast.

Oklahoma City Thunders mange spørgsmål

Thunder er røget på tidlig sommerferie igen, hvilket efterlader en række åbne spørgsmål. Hvad skal der ske med rosteren? Er Scott Brooks færdig på sidelinjen? Hvad med Russell Westbrook og Kevin Durant parringen?

En umiddelbar vurdering er, at Brooks er ved at have opbrugt den goodwill, han har hos organisationen. Han er i besiddelse af en pulje med supertalent i Durant, Westbrook og Ibaka – de er ikke engang fyldt 25 år. Omvendt har vi år for år set, at de ikke kan komme over toppen, og de år hvor de er tæt på, er det ikke i overbevisende stil. Scott Brooks viste igen i denne serie, at han ikke kan lave justeringer undervejs i kampen, og hans calling card har været en række undskyldninger, herunder at de ikke fik tilkendt nok straffekast.

En trimning og tilpasning af rosteren er et must hvis man fastholder at Westbrook og Durant skal udgøre stammen på holdet. Bænken var ikke eksisterende i lange stræk af kampen i nat, og hvis ens bedste kort fra bænken - tilsyneladende efter Scoot Brooks mening - er Derek Fisher, så udstiller man og inviterer man til afstrafning på de matchups som involverer Fisher – både offensivt og defensivt.

Bliver svært at overgå sidste års finaleserie

Spurs møder som nævnt Miami Heat i finalen. Et møde de har forberedt og stilet mod siden nederlaget i sidste års finaler. Der er hævn og historie på spil, men allerede nu, virker det uvirkeligt, at man skal kunne overgå den utrolige serie man fabrikerede sidste år hvor Heat som bekendt, tog titlen hjem i syv kampe.

Serien har i år fået et interessant tvist. Formatet er ændret til 2-2-1-1-1, hvilket betyder, at vi ikke har 3 hjemmekampe i midten, hvilket umiddelbart taler til Spurs fordel. En vurdering herfra, vil være at Spurs tager serien i 6 kampe. Det vil give mulighed for en ride off into the sunset afslutning for to personer. Omvendt, hvis man skal tro Malik Rose, er det ikke en mulighed lige meget, hvad der sker.

Har man tid tilovers, kan denne historie anbefales – den er perfekt:

http://espn.go.com/nba/story/_/id/10955188/gregg-popovich-tim-duncan-stories

Facebook comments