Title

Opsamlingsheat NBAinfo Draft 2015

Vores draftpanel slutter af med nogle bud på spillere, som vi ikke har anbragt i 1. runde, men som af den ene eller anden grund er interessante, bl.a. mulige sleepere.

Tjek  ​"Dette er ikke endnu en mock draft"  vores guide til mock drafting

Læs vores tre første artikler om årets draft her:

De måske egnede

Torkil: Jeg undrer mig lidt over, at Cliff Alexander bliver vurderet så lavt, som han gør (af alle). Han var rangeret som nr. fire hos Rivals.com i 2014, og selv om han røg af holdet i Kansas, så var det ikke hans egen skyld (hans mor havde lånt penge med sikkerhed i hans fremtidige indtjening som professionel, og det er nok at blive erklæret prof af NCAA). Han havde ikke en god sæson i forvejen, men det er en ærgerlig måde at slutte den på.

Alexander vil som minimum være en solid bænkspiller, der kan kæmpe om rebounds og spille med musklerne i forsvaret a la Reggie Evans, men med noget udvikling ser jeg ham som en Cauley-Stein type.

Sidste år troede jeg, at Dakari Johnson ville blive bedre end WCS, primært fordi han mere er bygget som en rim protector, men hans udvikling gik tilsyneladende i stå. Jeg tænker, at det muligvis var fordi han røg bag Karl Towns, og derfor ikke var presset til at gøre mere, fordi konkurrencen om den plads var for hård. Men måske er hans loft ikke så højt. Jeg ser ham dog stadig som en interessant spiller.

En spiller som stort set ikke har været på radaren nogen steder, men som gennem stærke præstationer ved Portsmouth Invitational Tournament og 5-mod-5 spil ved combinen i Chicago har forbedret sine chancer for at blive NBA-spiller kraftigt, er Richaun Holmes, en 21-årig power forward fra Bowling Green, et af de mindre division I-colleges fra en af de mere ubetydelige konferencer, Mid-American. Hans stats er på niveau med de allerbedste (meget tæt på Towns), men mod betydeligt svagere modstand.

Holmes snittede 14,4 points, 8 rebounds og 2,7 blocks på 28,7 min. i sin senior sæson. De tal overførte han helt uproblematisk til Portsmouth mod betydeligt stærkere modstand. Her snittede han 14,7 points, 7,7 rebounds og 3,7 blocks på 25 min.

Og så var der sæsonens topscorer i division I, Tyler Harvey, der scorede 23,1 points bl.a. ved at ramme 43,1 pct. bag trepointslinjen, 128 ialt, hvilket også var flest i division I. Harvey var walk-on på Eastern Washington, red-shirtede sin første sæson og endte med at føre det meget lavt rangerede hold til deres blot anden NCAA-mesterskabsturnering i sin junior sæson. Han er ikke et defensivt es, men det kan også have at gøre med hans rolle som ultimativ scorer. Ud over at være skytte kan han nemlig angribe kurven og tage kontakt, hvilket førte til en masse straffeskud og en true shooting % på over 60, hvilket er ret sjældent kombineret med hans høje pointtal. Harvey risikerer pga. sine forholdsvis begrænsede atletiske evner at ryge helt ud af draften, og det er langt fra sikkert, at det, han kan, fungerer i NBA, men nogen bør i det mindste invitere ham til Summer League.

Der er også en række internationale spillere, som sagtens kan gå hen og blive steals i dette års draft. Jens har gravet De Paula frem fra 2. runde tusmørket til 1. rundes klare spotlight, men hvem gemmer sig mere i mørket?

Bulgarske Aleksandar Vezenkov er en af dem. Han imponerede ved sidste års U20 europamesterskaber, hvor han scorede 174 points på 323 minutter. Men han ramte kun 25 procent af sine treere, hvor han i den græske liga, som han spiller i til daglig, ligger på 38,4 procent. Han er lidt af en tweener, men hans trepointsskud alene må få GMer til at slikke sig om munden.

Jens: Som Torkil nævner er det virkelig spændende med Alexander, men han passer desværre uhyre godt på den profil af højt rangerede high school spillere, der ikke slår igennem i NCAA på grund af nogle mangler der virkelig begrænser deres upside på sigt. Alexander er undersized for en power forward (6’8.5) men har et kanon wingspan og er stærk.

Desværre har han ingen post moves, og havde store problemer offensivt med at score på andet end put backs, og når han blev spillet fri. Hans spillestil med at outmuscle modstandere virkede i high school, men slet ikke på samme måde i college, og når der allerede der er problemer tegner det ikke altid godt for NBA.

Han var dog en god rebounder og shot blocker for sin størrelse, men desværre var han helt rundt på gulvet i forsvaret og viste mange dårlige vaner. Samtidigt har han virkelig lave assist og steals rate, noget analytics-folkene, men også scouts, bruger til at se på spilforståelse og long term potentialle. Alexander var ringe på begge områder, og han ligner lidt en DeJuan Blair eller Thomas Robinson type, folk der også kunne bruge deres styrke og længde i high school i college, men simpelthen ikke er skilled nok til at blive mere end bare solide back ups i NBA.

En anden spiller der er lidt i samme båd, er Floridas Chris Walker, som også var set som et top 10 talent tidligere. Han har ikke været overbevisende i sine to år der (var ineligible ca. halvdelen af sit freshman år), men er stadig en spiller med spændende atletiske værktøjer der kunne få et hold til at tage en chance på ham, og håbe, at de kan udvikle ham.

Derudover ligger der to LSU spillere lige på vippen til 1. runde, der også er lidt spændende i mine øjne.

Jordan Mickey er ligesom Alexander en undersized PF, men han var  en af de bedste shotblockere i NCAA i år, og viste gode defensive instinkter og versatility, noget mange NBA hold har interesse i. Han er dog meget upoleret offensivt, og mange af de måder han scorede på i NCAA bliver rigtigt svære at score på imod længere og hurtigere NBA spillere. Han viste potentiale, men var noget op og ned i sine præstationer.

Den anden LSU-dreng er Jarell Martin, som nok må beskrives som lidt af en tweener forward. Han er 6’9, men med et lille wingspan. Til gengæld er han en monster atlet, der dunkede gennem benene imod Florida, og har masser af flotte windmills og transition dunks der kan findes på youtube.

Hans skud har i perioder været ok, mens han form varierer meget, og han udviser ikke altid den bedste basket IQ. Han kan lidt af det hele offensivt, men gør ikke noget af det helt godt nok til at man føler sig overbevist om at han ville kunne gøre det i NBA.

Han er ikke meget for at poste op, og skuddet er ikke godt nok til at han konstant kan spille ude som en stretch big. Hans forsvar er ikke noget at råbe hurra for heller, han er meget afhængig af sin atletiske evner, og bruger ikke altid hovedet så meget som man kunne tænke sig. Dog et spændende prospect, der godt kunne minde lidt om Tobias Harris som en scorer i en tweener rolle, hvis hans skud altså kan udvikle sig. Han er heller ikke en ligeså god rebounder som Harris, så skal han kunne lege perimeter 4er i NBA skal der også arbejdes på det.

Thomas: Nu når Torkil har nævnt Alexander og Jens har nævnt mine to LSU drenge, så ville jeg tage et kig på Terry Rozier fra Louisville.

Rozier er en lille (6’2) lynhurtig point guard, der har god rækkevidde  trods hans højde og er en super atlet. Rozier er stærk til at tage den til kurven og en udmærket forsvarsspiller. Rozier er ikke nogen specielt god skytte, men hvis han kan gå hen og udvikle sig et konsistent skud, så ville han være et steal i anden runde.

En anden spiller der har fanget mit øje er Joseph Young fra Oregon. Young er en lille combo guard som er en meget dygtig scorer. Young har forbedret sit scoringsgennemsnit år efter år i college. Young kan blive en giftig scorer hvis han kan tage sit spil med til NBA, han kan gå fuldt stændig bananas og er ekstrem hurtig.

Til sidst ville jeg tage mig et kig på Michael Qualls fra Arkansas. Qualls er en super atletisk shooting guard, der ikke har det bedste skud, men har ekstremt god længde på sig. Qualls er mest effektiv da han tog den til kurven i år da han ramte 71% af hans drives. Qualls er også en hård banan som ikke giver sig og aldrig giver op, han giver sig 110% hver evig eneste kamp og så har han redskaberne til at blive en lock down forsvarsspiller. (Qualls var også med på vores liste over spillere, man skulle holde øje med op til March Madness, red.)

 

Facebook comments