Title

Bruno f...... who? Årets draft-overraskelse

Der blev helt stille blandt ESPNs kommentatorer, da Torontos valg med pick nr. 20 blev afsløret: Brasilianske Bruno Caboclo, årets yngste draftee.

Man nåede lige at høre ”What just happened??” fra Bill Simmons, men heldigvis for ESPN var der en af deres eksperter, der dog havde hørt om ”den brasilianske Kevin Durant.” Selv Fran Franchilla, som vidste, at Caboclo kunne blive draftet, var dog tydeligt forbløffet over, at han røg som nr. 20.

”Han er to år fra at være to år fra at være klar til ligaen,” var Franchillas dom.

Suns stak en kæp i hjulet for Torontos planer

Torontos plan var oprindeligt at tage Syrcuses point guard Tyler Ennis med pick nr. 20 og Bruno Caboclo med pick nr. 37. Men da Phoenix Suns tog Ennis med pick nr. 18, valgte Raptors at være aggressive og tage Caboclo tidligt.

Problemet for Toronto var angiveligt, at selv om der kun var tre-fire hold, der kendte til Caboclo, så var der en stor risiko for at han ville blive snuppet før pick nr. 37. Bl.a. var Suns, der sad med pick nr. 27, et af de hold, der også havde scoutet Caboclo. Og da han var Raptors' 2. prioritet blandt alle spillerne efter Ennis, så var der ikke så meget at betænke sig på, da de ikke fandt nogen måde at handle sig længere ned eller op i draften.

At der er tale om et temmelig ubeskrevet blad, fremgår tydeligt af Draftexpress.coms profil på brasilianeren. Deres scoutingvideo er baseret på en enkelt kamp og kom først op på draftaftenen – efter han var draftet!

Det var også først, efter at han var draftet, at han fik sin første fanside på facebook og en twitter-konto! Fansiden er endda uofficiel, og det er endnu ikke bekræftet, at det er Cabuclo selv, der har oprettet twitter-kontoen.

Ujiri så selv Caboclo tre gange

Torontos GM, Masai Ujiri, der selv har været scout på internationale talenter i flere år, fortæller, at de har scoutet Caboclo løbende, og at han selv har set ham tre gange.

Første gang Raptors for alvor blev opmærksomme på ham, var da han vandt MVP ved Basketball Without Borders campen sidste år:

Ifølge Ujiri vil man give Caboclo masser af tid til at udvikle sig, men han regner med at folk hurtigt vil kunne se, hvorfor Raptors er så begejstrede for ham:

”Han ved at vi vil udvikle ham, og at vi vil være tålmodige. Det er en læringskurve. Vi tager den tid og venter på, at han udvikler sig, hvor man nogen gange vælger de fyre for højt og forventningerne er højere. Det vil tage tid for Bruno, men jeg er sikker på, at når I ser ham, vil I mærke den begejstring, som vi føler. At have den type ung spiller, som elsker at arbejde, som er en basketball junkie, som bare elsker at spille basketball hele dagen. Jeg tror, at det vil være sjovt for vores hold at få endnu en spiller af den type,” forklarede Ujiri til forskellige medier.

Planen er, at Caboclo ankommer til Toronto i dag og bl.a. mødes med medierne. Derefter bliver han sendt til Los Angeles for at træne med de Toronto-spillere, der har base der. Og så skal han naturligvis senere spille på Raptors' Summer League.hold, hvor vi andre for første gang kan få indblik i hans talent.

Facebook comments