Title

Boston Celtics: Rondos hold, men hvor længe?

Boston Celtics har p.t. en stjernespiller, og det er point guard Rajon Rondo. Man forsøgte at hente Kevin Love, men det mislykkedes, og nu er spørgsmålet så, om man kan ride videre med Rondo eller ej.

2013-2014: 25-57

Slutplacering: 4 i Atlantic Division

 

Kommentarer til rosteren:

Celtics fangede ikke sommerens enlige hvide hval, Kevin Love, som ellers havde forvildet sig ind i farvandet ud for Boston. I stedet fik man en del mindre fisk landet. Desuden tyder alt på, at holdets stjerne Rajon Rondo stadig leder flokken, når han er klar igen efter en brækket hånd.

De fleste af Bostons nyerhvervelser kan ses som klare forstærkninger af holdet. Især Tyler Zeller kan vise sig som en af sommerens undervurderede handler. Han er godt nok ikke en shotblocker, men burde være bedre til at forsvare kurven end nogen af de spillere, Celtics havde på holdkortet sidste år.

Turner er mere en low risk/medium reward lotteriseddel, og den purunge Young skal nok regne med at spille mange D-League minutter. Dwight Campbell, som er den sidst tilkomne med garanteret kontrakt, er en af de ældre rookies, og hvis han skal blive hængende i NBA, bør han allerede i år vise, at han hører til.

Derudover burde det styrke holdet en del, at Rondo har fået lagt et halvt års træning på efter sit comeback. Det koster dog en del, at han pga. en brækket venstre hånd ikke kan deltage fuldt ud i training camp, og må sidde ude i op til 10-11 kampe, alt efter hvordan helingen går. Den gode nyhed for Celtics er, at det nok passer årets 5. pick Marcus Smart meget godt at blive smidt ud på det dybe vand, så han kan vise, at han kan svømme.

Den eneste svækkelse på holdet er farvellet til Kris Humphries, som gjorde en god figur i sidste sæson, men coach Brad Stevens burde i sin anden sæson i ligaen kunne fremvise en massiv fremgang.

”I Know What You Did This Summer”

Det er sjældent, man hører om virkeligt store skandaler hos Celtics. Meget sigende var den mest omdiskuterede historie sidste sæson, da Rondo udeblev fra en kamp i Sacramento, som han ikke skulle spille med i, for at deltage i en fødselsdagsfest for ham selv, som hans familie havde arrangeret. Rondo var lige ved at få ørerne i maskinen igen, da han brækkede hånden lige før træningslejrens start. En journalist rapporterede, at Rondo havde været i en trampolinpark i anledning af hans datters fødselsdag og antydede dermed, at Rondo havde taget en unødig risiko. Indtil flere andre journalister gjorde sig dog den ulejlighed at spørge de ansatte i parken, og de fortalte, at Rondo ikke havde været oppe og hoppe i trampolin. 

Denne sommer var det Vitor Faverani, der blamerede sig ved at køre spritkørsel, mens han var til genoptræning hos sin gamle træner i Valencia. ”El Hombre Indestructible” viste sin usårlighed ved at køre ind i en holdende bus, uden at nogen kom til skade. Hans kommentar til hændelsen på Media Day var dog særdeles kryptisk:

"There's no truth. Somebody in Spain tried to kill me, but he can't."​

S

Christian Høj: Hvor skal vi starte? Der er efter min mening ikke meget positivt at hive fat i. De eneste lyspunkter jeg kan se er Brad Stevens på bænken og Sullinger og Olynyk der udvikler sig. Hvis der skal gå spåmand i den, ser jeg at Rondo er væk inden februar, og Jeff Green måske også.

Jeg syntes virkelig ikke man har fået meget ud af det de seneste par sæsoner, så det eneste der kan redde Celtics for mig, er hvis Marcus Smart viser sig som værende et fund - hvilket jeg tror han er.

Torkil Bang: Som Celtics-fan er det frustrerende at læse om alle mulige Rondo-rygter, og selvfølgelig mest, hvis man helst så ham blive. Men Rondo-situationen er jokeren i Bostons sæson. Det kan blive alt fra 25 til 40 sejre.

Den gode nyhed fra Media Day - hvis man som undertegnede foretrækker, at Rondo fortsætter i grønt - er, at Danny Ainge antydede, at han er klar med en max-kontrakt til Rondo. Det bør dog ikke afholde ham fra at bruge sæsonen til at vise, at han er det værd.

i Magnus Andersen:  Det bliver koldt i Boston i denne sæson . Jeg mest glæder mig til at se de to nye rookies hhv . Marcus Smart og James Young. Deres udvikling bliver meget afgørende for, hvilken vej Boston vælger at de fremtidige sæsoner . Jeg mener de har en god ung kerne i Sullinger og Olynyk kørende mens signingen af Evan Turner ser godt ud papiret men nærmere tvivlsom banen . Derudover bliver det meget interessant at følge kontroverserne vedrørende Rondo, som nu er ude med en brækket finger og samtidig mener , at han er en MAX kontrakt spiller. 

Boston ser nok ikke playoffs i år og deres fans kommer nok til at følge mere med i March Madness end NBA til marts. 

Facebook comments