Title

Basketball-Mekka og dens udfordrer: MSG vs Barclays

Madison Square Garden er og bliver verdens indendørs arena nr. et, men Barclays Center er en værdig udfordrer og på flere måder en bedre oplevelse.

Inden NBA All Star Weekend 2015 løb af stablen, var NBAinfos udsendte reporter blandt andet i Madison Square Garden for at se New York Knicks mod Golden State Warriors og i Barclays Center for at se Brooklyn Nets spille mod New York Knicks. Og lad os slå fast med det samme, man får store oplevelser begge steder.

To giganter konkurrerer

Selv om markedet er enormt i New York, og der er rigeligt plads til begge arenaer, er det tydeligt, at der også er en sund konkurrence. Allerede i sit første hele år som koncertsted, 2013, overgik Barclays Center MSG i indtjening og salg af billetter, dog primært fordi MSG var under renovation en del af året. I 2014 var MSG igen i spidsen.

Barclays Center har gode forbindelser gennem Jay Z, der tidligere var medejer af Brooklyn Nets, og hans kone Beyoncé, mens Knicks- og MSG-ejer James Dolan har Irving Azoff, manager for bl.a. the Eagles, Van Halen og Christina Aguilera. Siden 2013 har Dolan og Azoff haft et joint venture firma Azoff MSG, der bl.a. skal fylde MSG-koncernens koncertsale.

Madison Square Garden har historie så det oser

Det er noget andet, når vi taler om sport. Her er Madison Square Garden i stand til at fylde sæderne trods dårlige resultater og tårnhøje billetpriser. Og selv om New York Knicks og MSG-koncernens andet hjemmehold NY Rangers i NHL, har sportslige kriser, så er det for de fleste fans de eneste "rigtige" new yorker-hold inden for basketball og ishockey  ( se vores interview med to Knicks-fans)-

Når talen falder på Madison Square Garden – også kendt som ”the Garden” eller bare MSG – så er stort set alle basketball-spillere, -trænere og -fans enige om, at det er sportens Mekka. Stedet emmer af sportshistorie og en ganske særlig stemning på tilskuerpladserne.

Den største sportsbegivenhed, der er afviklet i MSG er stadig kampen om sværvægtstronen mellem Muhammad Ali og Joe Frazier den 8. marts 1971. Men også NBA Finals i 1970 er legendarisk, især kamp fem og kamp syv, hvor en benskadet Willis Reed førte sit New York Knicks til sejr over Los Angeles Lakers på ren viljestyrke.

Mange af de største NBA-stjerner har leveret nogle af deres helt store kampe imod Knicks i MSG, f.eks. Michael Jordan, der scorede 55 points efter hans første comeback i 1995 og Kobe Bryant, der scorede 61 points i 2009. Også spillere som Reggie Miller og Paul Pierce har levet højt på den særlige energi i arenaen.

Og så er der også underholdning og politik på programmet i MSG, hvor bl.a. Elvis Presley og Marilyn Monroe har optrådt. Bill Clinton vandt en afgørende demokratisk nominering i 1992 i MSG. Ingen anden arena i NBA har været vært for så store events som MSG, hvorfor det er forståeligt, at alle spillere i NBA er gearet særligt op til at vise deres talent i denne arena.

Der er kælet for detaljerne i Barclays

Udfordreren Barclays Center er uden tvivl en storslået arena, som udstråler komfort og luksus, udført med perfektion ned til den mindste detalje.

Barclays Center har cirka 2.000 færre siddepladser end den storslåede og verdenskendte arena Madison Square Garden, som befinder sig blot 20 minutters togtur derfra, men for tilskuerne er pladsen givet godt ud i form af mere benplads, større sæder, større sektionsindgange og en følelse af, at der ikke er nogen ”nosebleed seats” i Barclays Center.

En fed detalje som gør oplevelsen af at se en basketballkamp i Barclays Center ekstra underholdende og livlig er, at der er mikrofoner nær kurven og banen, så man tydeligt kan høre spillerne og bolden når der dribles og scores, uanset hvor man sidder i arenaen.

Barclays Center tager sejren på points

Selve “omklædningsrummet” kunne man i stedet kalde en “omklædningssuite” (se vores rundvisningsvideoer nedenfor). Ved siden af det rum, som spillerne har deres beklædningsgenstande mm. er der et ekstravagant loungeområde, hvor spillerne kan spise, se tv og slappe af i nogle enorme sofaer.

Der er ingen tvivl om, at Jay Z har haft stor medindflydelse på looket i Barclays Center, lige fra det sorte farvetema og musikken til spillernes loungeområde i omklædningsrummet. Madison Square Garden besidder uden tvivl en legendarisk atmosfære som ingen anden arena i NBA, men Barclays Center tager førstepræmien hvad angår luksus, komfort og underholdningseffekter på topplan.

Nedenfor kan du se vores sammenligning mellem de to arenaer. Man kunne også give points for historie, og så ville Madison Square Garden pludselig være nummer et.

 

Facebook comments